27. VW LJUBLJANSKI MARATON

V soboto, 21. oktobra 2023, so se učenke in učenci naše šole udeležili teka po ulicah Ljubljane v sklopu največje tekaško- rekreativne prireditve Ljubljanskega maratona, ki je tekaški in športni praznik.

 
Pestro dogajanje se je začelo že v zgodnjih jutranjih urah, ko so se učenci v družbi staršev začeli zgrinjati proti Čopovi ulici v hostel Tresor, kjer so se preoblekli in okrepčali. 

Vsak od prijavljenih otrok, je za motivacijo tudi letos dobil darilno vrečko napolnjeno z različnimi uporabnimi darilci. Poskrbljeno je bilo tudi za vrečko z malico in ogrevanje z zabavnim Luko Bračunom (@atisezabava).

Dobro ogreti so se nasmejani tekači, v spremstvu učiteljev, odpravili na startno črto na Slovenski cesti. Trasa teka je v spremljavi bučnega navijanja staršev in mimoidočih potekala po ulicah in cestah središča mesta ter se končala na Kongresnem trgu.

Učenci od prvega do petega razreda so tekli na netekmovalnem teku, učenci predmetne stopnje pa so se pomerili v tekmovalnem teku na 1800 m. 

Našo šolo je zastopalo kar 113 učenk in učencev vseh starosti, kar je zagotovo rekordna udeležba.

Verjamemo, da smo tudi letos s skupnimi močmi in sodelovanjem šole in staršev, otrokom pričarali nepozaben tekaški dan in vsaj nekatere med njimi navdušili k udeležbi na tem in podobnih športnih dogodkih v prihodnje.

 
Na tem mestu bi se rada zahvalila vsem tekačem, staršem, učiteljem športne vzgoje, vodstvu šole in donatorjem, ki so pripomogli, da je bil naš dogodek uspešen.

 
Hvala g. Luka Bračun in ga. Maruša Bračun, ga. Sara Matušin (fotografije),  ga. Simona Bric (Atlantic Grupa d.o.o.), ga. Andreja Kolarič (Favn d.o.o.), ga. Marinka Karakaš (Geaprodukt d.o.o.), ga. Katja Kreitner (Radenska d.o.o.), Rok’s nut butter d.o.o., Cha d.o.o., Univerza v Ljubljani, RS Ministrstvo za zdravje, Lidl Slovenija, Woop, Burek Olimpija, Bodifit,  BB Bio d.o.o., GMT d.o.o., La Roche Posay Slovenija, Von Pharma d.o.o, Avene Slovenija, Citypark, Delavska hranilnica,TOP4RUNNING, Laris Survival School, MSL Pharma d.o.o., Lekarna Ljubljana, Espre d.o.o., ter ekipa hostla Tresor.

Hvala tudi staršem učencev, ki ste priskočili na pomoč ob polnjenju motivacijskih vrečk ter na dan dogodka, predvsem pa tebi, Nina Petruna Babarović. Hvaležna sem ti za tvojo prijaznost, pomoč in gostoljubje, ker si nam omogočila uporabo prostorov v hostlu Tresor. Brez tvoje pomoči ne bi mogli uživati v tej športi dogodivščini.

Lep športni pozdrav in se vidimo prihodnjo jesen na 28. VW Ljubljanskem maratonu,


Anja Matušin
predsednica Sveta staršev Osnovne šole Martina Krpana

Dostopnost