Tabor učencev 4. razreda (CŠOD LIPA – ČRMOŠNJICE) – 1. dan

Takoj po zaključku božično-novoletnih počitnic so se učenci 4. razreda podali na novo dogodivščino. Skupaj s svojimi učiteljicami so se vkrcali na avtobus in se podali v Črmošnjice, naselje, ki leži v občini Semič. Po približno uro trajajoči vožnji so jih sprejeli učitelji CŠOD Lipa. Ob njihovi pomoči smo se namestili po sobah, ter si že pred kosilom ogledali okolico doma. Spoznali so, da so Črmošnjice nekdanja kočevarska vas, ter si ogledali nekaj glavnih znamenitosti v njej.

Po kosilu so učenci 4.A-razreda spoznavali kulturne posebnosti Bele Krajine. Preizkusili so se v vezenju in polstenju, medtem, ko so se učenci 4.B-razreda podali na raziskovanje soteske Divjega potoka. Gre za 3,5 km dolg hudourniški potok, katerega struga je izredno slikovita saj so učenci lahko opazovali tolmune, slapove, brzice in lehnjakove pragove. Ob njem se pojavlja zelo zanimiv in pester rastlinski in živalski svet, ki so si ga učenci ogledali med sprehodom in raziskovalnimi nalogami. Najbolj jih je navdušila najdba raka koščaka, prebivalca Divjega potoka in njegove okolice.

Po večerji so učenci 4.A-razreda posedeli ob tabornem ognju, učenci 4.B-razreda pa so se podali na sprehod s petrolejkami. Celodnevne aktivnosti so učence zazibale v globok spanec vse do jutra.

Vezenje
Vezenje 1
Priprava petrolejk
Dostopnost