LJUBLJANSKI MARATON

Za nami je športno obarvan vikend, saj je v Ljubljani potekala največja tekaška- rekreativna prireditev 26. Volkswagen ljubljanski maraton, ki se ga je tudi letos udeležilo skoraj 14.000 tekačev iz kar 61 držav. V soboto je med 5266 otroci in mladino teklo tudi 45 učencev naše šole, ki jih nekoliko slabše vreme ni odvrnilo od udeležbe na največjem slovenskem tekaškem prazniku.

Učenci so se v spremstvu staršev v soboto opoldne zbrali na Čopovi ulici v hostlu Tresor, kjer so se mladi tekači preoblekli in okrepčali. Vsak od prijavljenih otrok, je za motivacijo dobil darilno vrečko napolnjeno z različnimi uporabnimi darilci. Poskrbljeno je bilo tudi za vrečko z malico in ogrevanje s trenerko ga. Anjo Verstovšek. Dobro ogreti in kljub dežnim kapljam, so se nasmejani tekači, v spremstvu učiteljev, odpravili na startno črto na Slovenski cesti. Trasa teka je v spremljavi bučnega navijanja staršev in mimoidočih potekala po ulicah in cestah središča mesta ter se končala na Kongresnem trgu.

Verjamemo, da smo s skupnimi močni in sodelovanjem šole in staršev, otrokom pričarali nepozaben tekaški dan in vsaj nekatere med njimi zmotivirali k udeležbi na tem in podobnih športnih dogodkih v prihodnje.

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem tekačem, staršem, učiteljem športne vzgoje in donatorjem, ki so pripomogli, da je bil naš dogodek uspešen. 

Hvala ga. Anja Verstovšek (Priprave), ga. Simona Birc (Atlantik group), ga. Andreja Kolarič (Favn d.o.o.), ga. Maja Žibert (BB Bio.si d.o.o.), ga. Marinka Karakaš (Geaprodukt d.o.o.), Makedonija trade d.o.o., Eurokruhek pekarstvo d.o.o., Partypek, Planet bio d.o.o., BiBi moon sewing, Pharmagea d.o.o., Magea d.o.o., Rok’s nut butte d.o.o., Polabekeraj (POLAVON, Polonca Rahmanović s.p.), Avemed d.o.o., Dipsi d.o.o, Planetbio d.o.o.ga. Ana in Mali plac za prihodnost, La popsi d.o.o., Don don d.o.o., Integral.edu, Treeacelet, Cha d.o.o., Bodifit, ga. Katja Kraitner, ga. Maruša Bračun, ga. Gabi Nedič, ga. Simona Markovič ter ekipa hostla Tresor.

Hvala tudi predstavnicama 6.c in 3.b razreda ga. Vehabović in ga. Kompaniyets za vso pomoč na dan dogodka.

Gotovo gre največja zasluga za uspešno izvedbo dogodka pobudnici in glavni organizatorki, predsednici Sveta staršev naše šole, ga. Anji Matušin. 

Lep športni pozdrav,

Nina Petruna Babarovič

predsednica Šolskega sklada Osnovne šole Martina Krpana

Dobrote
Dostopnost