ŠOLSKI SKLAD OŠ MARTINA KRPANA SE PRIPOROČA ZA DELEŽ VAŠE DOHODNINE

Spoštovani starši, skrbniki in ostali prijatelji OŠ Martina Krpana,

vabimo vas, da do 0,3 % vaše dohodnine namenite dejavnostim šolskega sklada naše šole. Ni vam potrebno nič plačati, le del dohodnine bo s tem nakazan šolskemu skladu namesto državnemu proračunu.

Sodelujoči pri dejavnostih šolskega sklada se na različne načine trudimo zbrati čim več sredstev, da bi lahko izpolnjevali naše poslanstvo – omogočiti vsem učencem čim boljše pogoje pri šolskih aktivnosti. Po preudarnih odločitvah nabavljamo nadstandardne pripomočke za učenje, šport in razvedrilo, ki jih država ne financira, učencem pa omogočajo brezskrbno udejstvovanje pri plačljivih šolskih dejavnostih.

Do konca leta lahko premislite, komu boste namenili delež dohodnine, in o tem obvestite Finančno upravo RS (»davčno«). Veseli bomo, če se boste odločili podpreti naš šolski sklad. Skupno lahko namenite 1 % dohodnine, od tega šolskemu skladu 0,3 %. Zahtevo za donacijo dohodnine je mogoče oddati  preko sistema eDavki, v kolikor se boste odločili za oddajo v papirni obliki, smo vam pripravili delno izpolnjen obrazec za donacijo dohodnine s podatki šolskega sklada. Le-tega dobite tudi v tajništvu šole oziroma pri razrednikih. Nato ga oddate  na pristojnem davčnem uradu, pošljete po pošti ali vrnete v šolo in ga bomo posredovali naprej.

Veseli bomo tudi vsakršnega prispevka, ki ste ga pripravljeni in zmožni nameniti poleg ali namesto deleža dohodnine. V naprej se vam zahvaljujemo za vse oblike  pomoči.

Finančna sredstva lahko nakažete na  poslovni račun:

Šolski sklad Osnovne šole Martina Krpana, Gašperšićeva ulica 10, 1000 Ljubljana

SI56 0126 1603 0663 631, namen: Za šolski sklad, BIC koda: BSLJSI2X

Hvala in vse dobro,

Nina Petruna Babarović
predsednica upravnega odbora šolskega sklada

Dostopnost