dan zdravja – 7.april

Svetovna zdravstvena organizacija je 7. april razglasila za mednarodni dan zdravja. Letos poteka pod geslom naš planet, naše zdravje in na šoli ga  obeležujemo z različnimi aktivnostmi.

Učenke in učenci 1. triade so se se rekreirali v okviru fit pomladi. Prvi razred je pomen gibanja spoznaval v telovadnici in v parku Muste, drugošolci so se potepali po Golovcu, učenci tretjih razredov pa so šli na plavanje. Vsi so se naučili tudi fit himno in ob njej zaplesali.

Četrti in peti razred sta spoznavala velik pomen, ki ga imajo čebele za človeka in okolje.  O čebelah so se učili z različnih vidikov v okviru timskega pouka in pri tem tudi glasbeno in likovno ustvarjali.

Šestošolke in šestošolci so raziskovali slovenske narodne jedi, saj je uravnotežena prehrana eden ključnih dejavnikov zdravja. Posvetili so se jedem iz različnih pokrajin in jih nekaj tudi samostojno pripravili, da je po šoli prijetno zadišalo.

Učenke in učenci sedmih razredov so imeli športno obarvan dan na bazenu Kodeljevo, kjer so med drugim opravili vzdržljivostni test v plavanju.

Osmi razred je danes razmišljal o podnebnih spremembah in naši vlogi pri njih. Svoje mnenje so predstavili v obliki likovnih izdelkov, predstavitev v angleškem jeziku in kratkih filmčkov. Razmišljanje Anastasije M. iz 8. b lahko preberete tukaj: Opinion on the climate change.

Devetošolke in devetošolci so spoznavali sladkorno bolezen, njen nastanek, posledice in načine preprečevanja. Svoje novo znanje so predstavili sošolcem.

Utrinke z današnjih dejavnosti si lahko ogledate na fotografijah.

Dostopnost