SODOBNA PRIPRAVA HRANE

Predmet je enoleten. Izberete ga lahko učenci 7. in 8.razreda.

Spoznavali boste pomen hrane za zdravje , zgradbo hrane ( hranilne snovi)in s nepravilno prehrano povezane bolezni otrok, mladine in odraslih. Pomembno je, da veste, kako se zdravo prehranjujemo in s tem načinom ohranjamo zdravje v mladosti in  kasnejših obdobjih. Seznanili se boste s posledicami neustreznih hranilnih snovi, načrtovali jedilnik. Seznanili se boste z dejavniki, ki vplivajo na vaše prehranske navade in skušali morebitne slabe navade spremeniti.

Vse vsebine se izvajajo tudi praktično. Spoznavali boste mehansko in toplotno obdelavo hrane, pripravljali različne jedi. Naučili se boste različnih pogrinjkov in pravilne postrežbe jedi.Za učence je predmet zanimiv, ker je veliko praktičnega dela.

                                                           Učiteljica: marjetka Hren

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.