Španščina

Španščina

 ¿QUIERES HABLAR CONMIGO?

 

Če človek obvlada angleščino in španščino, hodi po svetu lahkih nog naokrog. Španski jezik je tretji najbolj razširjen svetovni jezik, govorijo ga v Španiji in skoraj celi Srednji in Južni Ameriki ter na Filipinih – učenje španščine vam bo torej omogočilo komunikacijo z vsaj 490 milijoni maternih govorcev po vsem svetu. Španščina je triletni izbirni predmet, ki se izvaja v obsegu dveh ur tedensko.

Sistem jezika, besedišče in glasoslovje bomo na prijeten in zabaven način spoznali s pomočjo tematskih sklopov: značaj, družina in dom, šola, prosti čas, šport, počitnice, živali, čas, vreme, hrana itd. Spoznali bomo tudi skrivnost Don Kihotove borbe z mlini na veter, nadobudno in dolgojezično Argentinko Mafaldo, ritme flamenka, okuse paelle in tortilje, umetnije Dalija in Picassa ter Almodovarjev filmski svet.

 

Spoznavanje tujih jezikov spodbuja zanimanje za drugačnost in učence vzgaja k strpnosti, solidarnosti, spoštovanju drugačnosti in k sodelovanju z drugimi. Znanje španskega jezika odpira tudi vrata v špansko književnost, gledališče in glasbo. Vse več srednjih šol ponuja pa španščino ponuja tudi kot drugi tuji jezik (npr. Gimnazije Ledina, Bežigrad, Poljane in Srednja vzgojiteljska šola, Gimnazija in Umetniška gimnazija Ljubljana).

 

Dobrodošli torej vsi, ki bi radi zašli v Madrid, Barcelono, Sevillo, Valencio ali pa bi se potepali po poteh Inkov in Aztekov v Latinski Ameriki.

 

¡Bienvenidos!

 

učiteljica Lucija Šarc