Prostovoljsko delo

V ID Prostovoljsko delo so vključeni učenci 1. in 3. triletja. Učenci 7. 8. in 9. razreda so prostovoljci mlajšim sošolcem, na ta način se razvijajo in krepijo osebni stiki in odnosi med različno starimi učenci.. Starejši učenci sami načrtujejo dejavnosti med druženjem, z mlajšimi učenci se igrajo različne igre, si ogledajo filme, pišejo domače naloge in se učijo. Druženje med učenci poteka v šolskih prostorih vsaj enkrat tedensko eno šolsko uro, v paru ali manjši skupini. Vsak teden so organizirani sestanki z mentorico, kjer lahko učenci prostovoljci izpostavljajo težave in dileme, ki jih zaznavajo pri prostovoljskem delu in načrtujejo posamezne dejavnosti.

Za učence prostovoljce bo Slovenska filantropija izvedla izobraževanje. S Slovensko filantropijo bomo sodelovali tudi v drugih dejavnostih: lutkovne predstave, akcije, projekti.

Vsak mesec poteka skupna dejavnost z mentorico, ki se jo udeležujejo vsi učenci, ki so vključeni v interesno dejavnost. V tem šolskem letu so načrtovane različne socialne in ustvarjalne delavnice, športne igre, obisk kulturnih ustanov, izlet z vlakom, prenočevanje v šoli … Učenci se bodo z mentorico udeležili tudi Festivala prostovoljstva in festivala »Igraj se z mano«.

Mentorica in koordinatorka prostovoljskega dela je Iris Kravanja Šorli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.