Teden vseživljenjskega učenja

Tudi na naši šoli se pridružujemo projektu Teden vseživljenjskega učenja. V okviru projekta se bodo v prihodnjih tednih odvili naslednji dogodki:

 12. 5. 2017 do 23. 5. 2017
RAZSTAVA S KNJIGAMI RAZBIJAMO TABU STARANJA IN SMRTI
Učenci knjižničarskega krožka bodo s knjižničarko raziskovali tabu staranja in smrti v literaturi in na to temo pripravili razstavo.
Vodja: Majda Ilc Hussein

16. 5. 2017
SLIKAMO Z BOŽIDARJEM HERINGOM
Učence 2. skupine PB bo obiskal pevec in ljubiteljski slikar Božidar Hering. V popoldanskem medgeneracijskem druženju se bodo učenci naučili in preizkusili v slikanju, zraven pa bodo še kakšno veselo zapeli.
Vodja: Tina Hering

24. 5. 2017 ob 16. 30
GLEDALIŠKO POPOLDNE
Krpanovo gledališče je tudi letos pripravilo tri nove predstave. Na kulturno prireditev so vabljeni starši, sorodniki in vsi, ki jih pritegne gledališki svet. Kot posebni gostje pa se nam bodo pridružili tudi prebivalci doma za starejše občane.
Vodja: Janja Lamovšek

18. 5. 2017
KO UČENEC POSTANE UČITELJ
Učenci 7. razreda se bodo preizkusili v vlogi učitelja in s prvošolci izvedli likovno dejavnost. Izdelke učencev, fotografije učne ure in vtise učencev-učiteljev bomo razstavili na panoju na hodniku šole.
Vodja: Katarina Kamnar

23. 5. 2017 ob 8.30
OBISK AKSINJE KERMAUNER
Učence drugega triletja bo obiskala pesnica in pisateljica Aksinja Kermauner. Učenci se bodo pobližje spoznali z izzivi, s katerimi se soočajo slepi in slabovidni in s problematiko te skupine v družbi.
Vodja: Majda Ilc Hussein

25. 5. 2017
MALI IN VELIKI PESNIKI
Pesniki prvega triletja se bodo udeležili literarne delavnice z učiteljico, pesnico in slikarko Majdo Kočar ter k svojim pesnitvam bodo dodali tudi ilustracije.
Vodja: Majda Kočar

30. 5. 2017
PROJEKTNI DAN –  PO SVETU
 V prvem triletju bomo potovali po svetu in spoznavali pravljice, igre, pesmi in običaje od tu in tam.
Vodja: Marija Oražem

30 5. 2017 do 23. 6. 2017
RAZSTAVA MALI IN VELIKI PESNIKI
Ko se bodo učenci spoznali s pisanjem pesmi in ustvarili tudi svoje ter jih ilustrirali, bomo v šolski jedilnici pripravili razstavo njihovih izdelkov.
Vodja: Marija Oražem