15.Otroški festival gledaliških SANJ

Na 15. Otroškem mednarodnem  festivalu gledaliških sanj je Krpanovo gledališče ponovno pustilo nepozabno sled. Na festivalu se je predstavilo 52 gledaliških skupin, nastopilo kar 760 mladih igralcev, predstave pa si je ogledalo kar 9000 gledalcev. Festivala smo se “Krpanovci” udeležili kar  z dvema predstavama; UH, TA MAMI, ki so jo pod mentorstvom Janje Lamovšek, na odru Pionirskega doma, zaigrali učenci Krpanovega gledališča  in MATILDA, ki so jo uprizorili učenci neobveznega izbirnega predmeta- gledališče, pod mentorstvom Mojce Pfeifer. Strokovna žirija je v obeh predstavah opazila mladi perspektivni igralki Anastasijo  Milanovsko, ki je prepričala z vlogo starejše sestre in Manco Sušec, ki se je spretno prelevila v deklico Matildo. Obe

sta se postavili v vrsto šestnajstih  nagrajenih   najboljših  mladih  igralcev na festivalu. ČESTITAMO!

Manca
Anastasija

Ponašamo pa se tudi z dosežkom  predstave UH, TA MAMI, ki ji je tričlanska strokovna žirija  podelila nagrado za  NAJBOLJŠO predstavo prve in druge triade, zato je mlajša  skupina Krpanovega gledališča pod mentorstvom Janje Lamovšek prejela  gledališkega SANJKA. BRAVO!

Festival otrokom omogoča veliko izjemnih izkušenj, pridobivanja novih ustvarjalnih idej, pozitivnega izziva in potrditve. Hkrati predstavlja enkratno priložnost, da se gledališke skupine in njihovi mentorji med seboj spoznamo, ocenimo dosedanje delo in dobimo koristne nasvete za delo vnaprej.

Uh, ta mami!

Solatna kraljica

 

“Še z lepilom jih namažem”

Fotografije je prispevala Uma Leona Flisar, ki je bila fotografinja obeh predstav na festivalu.

Matildina družina