Zasaditev cvetoče gredice pred Kristalno palačo v BTC-ju

V okviru interesne dejavnosti Miselni orehi so se učenci med drugim preizkusili kot krajinski arhitekti. Z mentorico so se pogovarjali o različnih perspektivah (ptičji, žabji …), o pomenu biotske pestrosti, spoznali značilnosti okrasnih cvetlic in se preizkusili v izdelovanju načrta za zasaditev cvetočih gredic.

Izvirni načrti so bili poslani na natečaj Od semena do cvetočih gredic, ki ga razpisuje program Ekošola kot način življenja. Na natečaju je bil v kategoriji učencev 1. triade izbran načrt učencev 2. A in 3. A-razreda (Neje Makovec, Klare Matkovič, Karla Karakaša, Nina Terzića, Dina Terzića, Jake Koritnika, Marka Klepa, Jakoba Mahniča, Davida Žinka in Tita Štukleka).

Omenjeni učenci so dobili priložnost, ki si jo želi vsak krajinski arhitekt. Ta pa je, da danes, 16. 5. 2016, pred Kristalno palačo v BTC-ju svojo zamisel udejanjijo – zasadijo cvetočo gredico po svoji zamisli. Ob 11.30 so se vneto lotili dela in kako uro in pol kasneje, je bila zasaditev končana. Učenci so se v šolo vrnili obogateni z znanjem, izkušnjami …

V zahvalo za sodelovanje in trud je naša šola prejela nagrado – fotoaparat. Z njim bodo učenci in učenke pod vodstvom učiteljev in učiteljic med opazovanjem narave lahko naredili še veliko lepih fotografij.

mentorica ID Miselni orehi Anja Janežič

Od semena do cvetočih gredic