Drugošolci na taboru v CŠOD Lipa – drugi dan

Drugi dan veselja in srečevanja z drevesi, potočkom in vsem lepim, kar nam daje narava, je za nami.

Dan je bil zabaven in zanimiv. Dopoldne smo zaradi dežja del dejavnosti opravili v domu. Prepoznavali smo živali gozda ob fotografijah in različnih sledeh kar v posebni učilnici. Najbolj sta nas očarala dolgodlaka morska prašička Messi in Rossi. Tako hitra in živahna sta, da se ni treba dvakrat vprašati, po kom sta dobila svoji imeni. Ker tako veliko vemo o živalih, jih imamo še raje! Čisto pa nas dež vseeno ni prestrašil. Primerno opremljeni smo se odpravili v gozd in kot pravi detektivi iskali človeške, rastlinske in živalske sledi. No, malo blata in luž pa tudi ne škodi.

Po slastnem kosilu smo odšli do čarobnega potoka, kjer še žive škratje in vila. Potoček nam je šumel skrivnosti gozda, mi pa smo se čudili preprosti lepoti.

Na malih splavih smo prevažali zaklade ter občudovali mlinčke, kako hitro se obračajo v deročem potoku. Na koncu poti pa nas je pričakal še krasen tolmun.

Ker smo se dodobra namalicali, smo dobili veliko nove energije. S pridom smo jo uporabili za novo športno igro Disk golf.

Dan je hitro minil. Po večerji smo svojim najdražjim napisali razglednice. Dragi starši, tako boste prav kmalu izvedeli, kako se je imel vsak izmed nas. Pa še nekaj: da smo vas, čeprav smo se imeli lepo, tudi zelo pogrešali.

Zdaj je že pozna ura. Po pravljici se nam zapirajo očke in spet bo treba prešteti vse ovčke!

Lahko noč!

Drugošolci in učiteljice Majda, Janja in Marija

Drugi dan 2

Drugi dan 21

Kolaži1