Kaj dela šola, ko spi …

V okviri interesne dejavnosti prostovoljsko delo smo se odločili, da ugotovimo, kaj dela šola ponoči. Deset prostovoljk in prostovoljcev,  dvanajst mlajših  učenk in učencev, s katerimi se prostovoljci družijo, ter tri mentorice, smo se zbrali v petek, 22. 03. 2013, ob 18.00 uri v šoli.

Najprej smo si pripravili blazine v učilnici in se udobno namestili. Sledile so socialne igre in peka palačink. Za petindvajset lačnih ust je bila potrebna cela gora palačink.

Po večerji smo se igrali različne igre in za zaključek  iskali skriti zaklad. Sledila je priprava na spanje in mirno uspavanje mlajših učencev, potem pa ogled grozljivke za »ta velike«.

Eroll je bil prvi, ki je odprl oči v sobotno jutro,  in to že ob 5.20. Ob 6h je Sandi pričel s kuhanjem kave za učiteljice, delo je dokončala Katarina uro kasneje. Nato je sobotno jutro  dokončno zajel otroški živžav, ki je potihnil šele ob 10h, ko smo se poslovili in odšli vsak na svojo stran, s seboj pa odnesli spoznanje o tem, kaj dela šola ponoči.

Fotografije si lahko ogledate v galeriji.