Varne poti – naravoslovni dan v 4. razredu

Svoje misli o varnih poteh so napisale Anisa,Tia in Ema (vse 4. b)Danes, 4. 10.,  smo si ogledali varne poti. Iz šole smo šli proti prvemu prehodu za  pešce. Ugotovili smo, da je prehod varen. Ustavili smo se. Prehod (zebra) je pomemben zato, ker tam varno prečkamo cesto, prej pa se moramo prepričati, da je cesta prazna. Videli smo tudi semafor in veliko prometnih znakov. Znaki so tudi zelo pomembni. Urejajo promet, prepovedujejo, opozarjajo, obveščajo, mi jih moramo poznati in upoštevati. (Anisa  Budimlić, 4. b)

Naša pot je bila zelo varna. Na poti smo srečali veliko različnih znakov. Ogledali smo si vse tri varne prehode. Na tretjem varnem prehodu smo vadili hojo po zebri: pogledali smo levo, nato desno, pa zopet levo in če je bila cesta prazna, smo jo prečkali. Bilo je zanimivo. Veliko sem se naučila. Na tem sprehodu sem uživala. Šla bi še enkrat. (Tia Flisar, 4 . b)

Na naši poti smo srečali tri varne prehode. Videli smo zelo veliko prometnih znakov. Opazovali smo okrogle, trikotne, kvadratne in  šestkotne znake. Obhodili smo Fužine. Tudi na cestišču smo opazovali označbe. Praktično  smo izvedli varno prečkanje ceste. (Ema Nastić, 4. b)