Tabor 7. razredov, 3. in 4. dan

V Radencih nas tudi v sredini tedna prijetno greje sonce. Naravoslovno raziskovanje smo osredotočili na reko Kolpo, saj smo izmerili njeno temperaturo, preučili njen tok, breg in ostale značilnosti. Na dnu struge smo iskali živali, jih previdno lovili in si jih pobližje ogledali v laboratoriju. Kljub močnemu toku reke je bil ulov zelo uspešen – ujeli in varno izpustili smo celo ribe nežice.

Kolesarska pot nas je vodila ob reki vse do vasi Dol. Hribčke in ravnine smo premagali polni energije, saj nam je je ostalo še za popoldansko plezanje in športne igre.

Podali smo se tudi v gozd in naostrili svoje čute. Danes se učimo, kako bi si v naravi poiskali zavetje ali pa ga zgradili, kaj bi lahko jedli in kako bi se zaščitili pred nevarnostmi.

Nekateri so že pekli pravo tradicionalno belokranjsko pogačo, ki so jo z veseljem tudi pojedli, drugi pa jo še bodo. Vsi pa smo včerajšnji večer preživeli ob tabornem ognju, ob katerem smo si spekli hrenovke in tako polnih trebuščkov dočakali nov raziskovalni dan.