Tabor za učence 2. razreda – CŠOD Medved – 2. dan

 

Jutro nas je nagradilo z izjemnim razgledom, ne glede na to, skozi katero okno smo pokukali. Dolina pod nami se je kopala v megli, mi pa smo uživali v sončnih žarkih.

Po zajtrku in po tem, ko smo uredili svoje sobe, se je začel pester program. Najprej smo odšli v gozd, kjer smo škratu Lesniku pomagali pri gradnji domovanja, v katerem lahko prespijo njegovi prijatelji. Naš gradbeni material so bile veje, listi, kamni, storži in jesenski plodovi, ki jih v velikem številu najdemo na gozdnih tleh.

Sledila je delavnica Lonček kuhaj, v kateri so si učenci sami pripravili posladek za po kosilu. Ena skupina je pekla medenjake, druga pa kokosove poljubčke.

Po počitku, ki je sledil kosilu smo obuli pohodne čevlje in se odpravili na pohod. Ob poti smo občudovali Medvedjo jamo, naravni kamniti most, spoznali smo kraški pojav, imenovan ponor, nabirali kamenčke, ki jih bomo za spomin na tabor odnesli domov … V dom smo se vrnili utrujeni, a polni novih spoznanj, vtisov, spominov.

Po večerji smo ustvarjali na ustvarjalnih delavnicah, skozi teleskop opazovali površje Lune, Saturn z obroči in Jupiter z lunami.

Na spanje smo se pripravili ob poslušanju pravljice in ob pogovoru, v katerem smo strnili vtise današnjega dne. Zdaj mirno spimo v svojih posteljah in sanjamo o gozdnih živalih in cvetlicah, ki smo jih danes tekom dneva srečali, prijeli v roke, vonjali …