Drugi teden pouka na daljavo

Spoštovani starši,

za nami je prvi teden pouka na daljavo. Za vse je to novo obdobje in neznano polje, v katerem se vsi učimo. Zaradi situacije, ki jo imamo, vsi iščemo načine, da bi poučevanje na daljavo potekalo čim bolj kakovostno in čim manj stresno za vse – starše, učence in učitelje.

Kar nekaj naših učiteljev je v prvem tednu skušalo stopiti v kontakt z vami in vašimi otroki. Tudi pri osnovni – brezplačni različici e Asistenta, lahko uredite dostop svojim otrokom (to velja predvsem za učence od 6. – 9. razreda), saj bodo lahko učitelji preko »Komunikacije« v eAsistentu vzpostavili stik neposredno z njimi. Vi boste razbremenjeni, učenci pa bodo dobili stik in dostop do vseh učiteljev.

Čeprav nismo skupaj, ta čas ni namenjen počitnicam, ampak resnemu delu. Naučimo otroke samostojnosti in odgovornosti za svoje delo. Prosimo vas, da svoje otroke spodbudite, da se ob morebitnih težavah obrnejo na učiteljice in učitelje, da jim sporočajo, kako napredujejo, kje se pojavljajo težave. Na ta način bodo lahko učenci dobili dodatna pojasnila, učiteljice in učitelji pa boljši pregled nad napredkom vaših otrok…

Učitelji razrednega pouka (1.-5. razreda), bodo z vami še vedno v stiku preko elektronske pošte. Veseli bi bili, če bi dobili povratno informacijo o napredku vašega otroka. Če želite brezplačni, osnovni paket eAsistenta, mi pišite.

Od 23. 3. 2020 pričnemo z e-učilnicami, ki so dostopne na naši spletni strani http://www.os-mk.si/ in zanje niso potrebna gesla. Zavihek je zgoraj desno E UČILNICE, nato POUK NA DALJAVO. Odpre se vam datoteka za vsak razred, za vsak predmet, za ves teden. Predlagamo, da se učenci ravnajo po šolskem urniku. Tako bodo ohranili stik s šolo. Učitelji se bodo potrudili, da bodo naloge primerne in časovno usklajene za samostojno delo.

 

Učencem želim, da vidijo v takem pouku nov izziv, vam pa se zahvaljujem za pomoč in podporo.

 

Barbara Žitnik Ternovec

ravnateljica