PROJEKT POT KNJIGE

PROJEKT POT KNJIGE – RAZSTAVA IN OBISK ILUSTRATORJA

 

Od 18. 3. do 29. 3. 2019 smo na šoli gostili razstavo POT KNJIGE (v okviru projekta Javne agencije za knjigo). Razstavo smo pripravili na odru v jedilnici šole. Na ogled je bila vsem učencem šole, zaposlenim in staršem v času govorilnih ur.

 

Knjižničarka Majda Ilc Hussein je vse učence 4. in 5. razredov (skupaj 93) izvedla uro KIZ-a: vodenje po razstav in reševanje učnih listov v razredu. Knjižničarka je povabila in vodila po razstavi tudi učence dveh 4. razredov, učiteljici in knjižničarko sosednje OŠ Karla Destovnika Kajuha v okviru njihove ure KIZ-a, saj na njihovi šoli razstava še ni gostovala.

  1. marca smo gostili ilustratorja Davida Krančana. Prisotni so bili učenci 4. in 5. razredov (93) z učiteljicami in za vestno delo pri krožku tudi 6 učencev knjižničarskega krožka. Vsi udeleženci vključno z gospo ravnateljico smo bili navdušeni nad nastopom ilustratorja, saj nas je spretno vpeljal v skrivnosti ustvarjanja stripa.

Na koncu pa je delil tudi avtograme v brošure. Za spomin nam je naslikal tudi podobo mačke, ki krasi steno v knjižnici. Vsak obiskovalec knjižnice jo ob vstopu opazi in udeleženci si bodo tudi na ta način trajno spomnili dogodka.

 

Pri uri KIZ-a so učenci z zanimanjem reševali učne liste in hitro usvojili nove pojme. Učno gradivo in brošure so zelo uporabni. Plakati na razstavi so dovolj veliki in nazorni. Učenci so v njih našli marsikatero smešno podrobnost, ki so jo komentirali.

 

Knjižničarka: Majda Ilc Hussein