Angleški vikend na kmetiji

Avtobus nas je polne pričakovanj odložil na avtobusni postaji, kjer je lastnik kmetije pobral našo prtljago, otroci pa so se z namigi v rokah po skupinah odpravili iskat naše domovanje čez vikend. Ker smo bili že zelo lačni, so nas na cilju pričakali slastni domači piškoti. Časa za počitek pa ni bilo prav veliko, saj smo morali poprijeti za delo in skrtačiti in nahraniti konje ter poskrbeti za živali, pred večerjo pa smo imeli ravno še dovolj časa za jahanje. Zvečer pa smo vsi utrujeni zaspali v spalnih vrečah.

Naslednje jutro nas je pozdravilo toplo sonce. Dopoldan je minil v prijetnem vzdušju  učenja angleščine ob zgodbah in različnih aktivnostih na kmetiji. Najbolj navdušeni pa smo bili nad vožnjo s kočijo, ko smo se morali res trdno držati, da nas ni odneslo, ko sta konja galopirala nazaj domov.
Popoldan pa je bil bolj športno obarvan. Vreme nam je malo zagodlo, zato smo se, namesto na bližnji hrib, odpravili do Savskih jam, kjer smo raziskovali opuščen rudarski rov in bližnjo in daljno okolico Planine pod Golico.

Po napornem dnevu smo vsi kar padli v posteljo, saj nas jutri čaka še en razburljiv dan, ko bomo pekli čisto prave pice v krušni peči in se s težkim srcem poslovili od vseh živali in prijaznega osebja na kmetiji.