TVU – Gledališko dopoldne in popoldne

Včeraj, 22. 5. 2019, je na šoli potekalo gledališko dopoldne (javna vaja) in popoldne. Prireditev so si zjutraj ogledali učenci od 1. do 4. razreda, otroci in vzgojitelji iz vrtca Zelena jama in varovanci in spremljevalke iz DC Fužine. Popoldne pa so se naše povabilo odzvali še naši starši in upokojenci iz doma Fužine. Prireditev sta povezovali učenki iz 4. r, Hana in Doriana, ki sta avtorici veznega besedila. Martin iz 3. c nas je na klavirju popeljal v stare čase in nas razvajal z zvoki Beethovnovih in Mozartovih simfonij.

Ogledali smo si 4 gledališke predstave:

Zvezdica Zaspanka: Po Franu Milčinskemu jo je priredila in zrežirala pomočnica ravnateljice Andreja Rogelj Tufegdžić. Mentorica učencem je bila Sanja Voje.

Naloga za zvezdo Z: Avtorica, režiserka in mentorica te gledališke predstave je bila Janja Lamovšek. Kostumografinja je bila Marija Oražem.

Muca Copatarica: Po zgodbi Ele Peroci je koreografijo za plesno predstavo pripravila Mojca Pfeifer.

Nisem smrklja: Priredbo po zgodbi Nataše Konc Lorenzutti je napisala Mojca Pfeifer, ki je poskrbela prav tako za režijo, mentorstvo in kostumografijo. Predstava je bila nagrajena, izbrana za najboljšo gledališko predstavo 1. in 2. triade OŠ na 17. Otroškem festivalu gledaliških sanj v Pionirskem domu.

Našim učencem, njihovim mentoricam se zahvaljujemo in jim lahko le čestitamo za odlično odigrane predstave. Hvala tudi ostalim učiteljem in učencem, ki ste kakor koli pomagali pri izvedbi dneva.