17. Otroški festival gledaliških SANJ

Krpanovo gledališče

Krpanovo gledališče je ponovno zaznamovalo festival z dvema zelo kvalitetnima predstavama.  Predstavo NALOGA ZA ZVEZDO Z,  pod mentorstvom Janje Lamovšek,  so  na odru Pionirskega doma, zaigrali mlajši učenci Krpanovega gledališča,  starejši “gledališčniki” pa so se predstavili z NISEM SMRKLJA,  pod mentorstvom Mojce Pfeifer. Strokovna žirija je o obeh predstavah podala zelo pozitivno kritiko in pohvale za delo obema mentoricama. Opazila pa je tudi nadarjenost dveh mladih  igralk; Natalijo Kusič, ki je prepričala z vlogo zvezdice Zaspanke, ko se ponovno vrne na Zemljo in Manco Sušec, v prepričljivi igri glavne junakinje Polone v predstavi Nisem smrklja. Obe sta se postavili v vrsto petnajstih nagrajenih   najboljših  mladih  igralcev na festivalu. ČESTITAMO!

Priznanje gre tudi mentorici Janji Lamovšek, njeno avtorsko besedilo UH, TA MAMI bo objavljeno v knjižici gledaliških besedil, ki jo bo izdal Pionirski dom v okviru festivala.

Najbolj pa smo ponosni na dosežek  predstave Nisem smrklja, ki ji je štiričlanska strokovna žirija  podelila nagrado za  NAJBOLJŠO predstavo prve in druge triade na letošnjem festivalu, zato je starejša skupina Krpanovega gledališča, pod mentorstvom  Mojce Pfeifer prejela  gledališkega SANJKA. BRAVO!

Na festivalu se je letos  predstavilo kar 56 otroških gledaliških skupin iz vse Slovenije, nastopilo preko 800 mladih igralcev, predstave pa si je ogledalo kar 10 023 gledalcev. Festival otrokom omogoča veliko izjemnih izkušenj, pridobivanja novih ustvarjalnih idej, pozitivnega izziva in potrditve. Hkrati predstavlja enkratno priložnost, da se gledališke skupine in njihovi mentorji med seboj spoznamo, ocenimo dosedanje delo in dobimo koristne nasvete za delo vnaprej.