Zaključna prireditev projekta Skupaj smo večji

V torek, 8. 5. 2018 ob 14.00 uri je na Osnovni šoli Brezovica pri Ljubljani potekala zaključna prireditev projekta Skupaj smo večji v okviru katerega je nastal največji kolaž na svetu, ki je trenutno še v postopku vpisa v Guinessovo knjigo rekordov.

V projektu je poleg izjemnega števila kar 400 zavodov sodelovala tudi Osnovna šola Martina Krpana. V lanskem šolskem letu 2016-2017 so učenci in učenke naše šole izdelovali risbe, slike, odtise, ki so 26. oktobra 2017 postali del velikanskega kolaža, s površino 10 000 m2.

Ker pri projektu ni šlo zgolj za velikost in rekord, temveč predvsem za sodelovanje, povezovanje, druženje, ustvarjanje je bila v tem duhu pripravljena tudi zaključna slovesnost. Kot predstavnica OŠ Martina Krpana se je je udeležila Klara Matkovič, učenka 4. A-razreda, ki je ob zaključku prireditve v trajen spomin prejela enega od sestavnih delov največjega kolaža na svetu, ki ni majhen – meri namreč 150 x 100 cm. Danes zjutraj ga je predala ge. ravnateljici, Barbari Žitnik Ternovec.