Zaključek projekta Mladi obračamo svet – Srček Bimbam

Učenci in učenke 1. triletja Osnovne šole Martina Krpana, so bili tudi v letošnjem šolskem letu vključeni v projekt Mladi obračamo svet – Srček Bimbam. Učiteljice in vzgojiteljice smo skupaj z zunanjimi izvajalci – študenti Medicinske fakultete, Društvom za zdravje srca in ožilja … učence poskušale motivirati k zdravemu načinu življenja. Učenci so se v okviru projekta udeleževali različnih delavnic, plesali, se gibali, izvajali t. i. minute za zdravje, reševali likovne in literarne naloge …

Danes, 24. 1. 2018, je na naši šoli potekala prireditev ob zaključku projekta. Na njej so se zbrali učenci in učenke razredne stopnje naše šole, prireditve pa so se udeležili tudi učenci Osnovne šole Vide Pregarc, vključeni v projekt.

Prireditev je otvoril šolski otroški pevski zbor pod vodstvom mentorice Janje Lamovšek. Sledile so pozdravne besede ge. Barbare Žitnik Ternovec, ravnateljice gostujoče šole ter podpredsednika Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, g. Franca Zalarja. Zaključne prireditve se je udeležil tudi drugi podpredsednik omenjenega društva, prim. dr. Boris Cibic. Svojo podporo projekta je z obiskom šole in kratkim nagovorom izrazil g. Zoran Janković, ljubljanski župan. Sledil je zabavni del s petjem in plesom, ki ga je moderiral Ribič Pepe.

Ob zaključku projekta so člani Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije na hodniku v pritličju šole pripravili razstavo. Ogledate si jo lahko do vključno 16. februarja 2018.

Za fotografske utrinke je poskrbela učiteljica Marija Oražem:

V okviru dodatnega pouka za učence 3. razreda, ki ga vodi učiteljica Anja Janežič sta nastali sledeči pesmici:

SRČEK BIMBAM

Sem srček Bimbam,
dobre volje, nasmejan.
Če ješ zdravilno,
boš živel pravilno.

Če se zunaj giblješ,
svež zrak dobiš,
če pa ješ le sladkarije,
v trenutku zboliš.

Bim bam, bim bam,
sem srček nasmejan.
Bim bam, bim bam,
veselo se igram.

Avtorica: Veronika Vodenik, 3. a

 

SRČEK BIMBAM

Jaz sem srček Bimbam,
vsak dan sem nasmejan.
Zdravo jem in zdravo pijem,
zato zdravo življenje lahko užijem.

Če se zunaj giblješ, me razveseliš,
če mastiš se s hruško, me radostiš.
Če pa čokolado ješ, lenariš,
hitro sam sebi zdravje odpraviš.

Jaz sem srček, ki bije v ritmu
bim bam, bim bam.
Kličejo me Bimbam,
saj vsak dan sem nasmejan.

Avtorica: Sara Kolmančič Raztočnik, 3. b