Tabor za učence 2. razreda CŠOD Lipa – 2. dan

Včeraj smo se prebudili v hladno a sončno jutro. Po zajtrku smo se kar hitro uredili in odpravili novemu znanju in novim dogodivščinam naproti. Ena skupina se je podala na gozdno učno pot, kjer so si učenci lahko ogledali Divji potok ter prisluhnili zgodbama o zlatolasi vili in o zmaju, katerega votlino smo si tudi ogledali. Kljub našemu glasnemu trudu, da bi zmaja zbudili, ga nismo mogli spoznati, saj je še naprej glasno smrčal v svoji votlini.

Druga skupina se je v tem času podala na raziskovanje Divjega potoka in življenja v njem. Našli in ogledali smo si kar nekaj zanimivih živali, kot npr. potočnega raka, ličinke enodnevnic, vodne drsalce, majhne polžke in druge.

Tretja skupina je spoznala nekaj osnovnih načel in pravil tehtanja ter se v tem tudi sama preizkusila.

Tekom dopoldneva so se vsi učenci udeležili vseh treh delavnic.

Po kosilu, kratkem počitku in sprostitvi ob športnih igrah na igrišču, smo se podali še na preizkušnjo z gozdnimi ovirami. Pričeli smo z zanimivim sprehodom, temu pa je sledila še tekma v premagovanju gozdnih ovir.

Prijetno utrujeni smo se podali na večerjo, po večerji pa smo se pogreli ob tabornem ognju in sprehodili s petrolejkami. Na sprehodu smo si dobro ogledali zvezde, ter poiskali Veliki voz in zvezdo Severnico. Videli pa smo tudi Rimsko cesto, ki naj bi jo pometala Zvezdica Zaspanka.