Tabor za učence 3. razreda – CŠOD Lipa, Črmošnjice, 2. dan

Prebudili smo se v megleno, jesensko jutro. Po zajtrku smo odšli v našo najnovejšo učilnico na prostem – v naravo.

V dopoldanskem času smo naše ravnotežje preizkusili na kolesarskem poligonu, nato pa se odpravili še na delavnico ob potoku, kjer smo spoznali življenje in delo splavarja in mlinarja. Ob potoku smo si ogledali kulturno znamenitost – Kužnikov mlin, v potoku pa opazovali vrtenje lesenega vodnega mlinskega kolesa. Preizkusili smo se tudi v vlogi splavarja na reki. Izkušnje so nas naučile, da je bilo delo splavarjev odgovorno in težko, saj je ob najmanjši napaki splavarja dragoceni tovor hitro “splaval po reki”.

Veseli in polni pričakovanja med počitkom po kosilu razmišljamo o popoldanskih aktivnostih, ki nas danes še čakajo. Da nam čas hitreje mine, pa so učitelji za nas pripravili športne igre na prostem.

         

Tudi naše popoldne je bilo zelo aktivno. Ogledali smo si glavne turistične znamenitosti kraja, v katerem smo bili nastanjeni – Črmošnjic, nato pa se podali na Učno pot – Divji potok v Črmošnjicah, na kateri smo si ogledali Divji potok, potočne rake, pragove iz lehnjaka … Glavne turistične znamenitosti so bile Vilinski slap, ki naj bi ga po anekdoti zlatolasa vila uporabljala za jutranje urejanje, Zmajeva vrata, ki služijo kot meja med posestvom vile in zmaja in si ogledali vhod v t.i. Zmajevo votlino.

       

Ker nas zmaj ni “povabil na večerjo”, so le-to za nas priskrbele skrbne kuharice v Domu Lipa. Po večerji smo se odpravili na sprehod. Pot so nam osvetljevale petrolejke. Sedaj že mirno sanjamo o dogodivščinah, ki jih bo ponudil jutrišnji dan.